zondag 9 februari 2014

Is er een dokter in de zaal?

Op het nieuws zei men dat wie griep heeft best 3 tot 5 dagen thuis blijft van het werk, dit om het besmetten van anderen te voorkomen…
Bij de eerste symptomen moet je dus in zekere zin het verstand hebben om je ziek te melden.
Maar, hoe weet je nu of je een zware verkoudheid hebt of griep, zonder naar de dokter te gaan. Want voor een vallingske ga ik niet naar de dokter.

Ik voel me al bijna schuldig dat ik woensdag en donderdag op m'n tanden gebeten heb en met een kop vol snot en een keel vol schuurpapier voor de klas te gaan staan.
Zaterdag ging het echt niet meer, ik hoestte m'n trommelvliezen en longen zowat uit men lijf, tja en dan voel ik me ook weer schuldig dat ik de 26 patatjes in de kou liet staan.

Nu mijn vraag voor jullie. Hoe weet je wanneer je griep hebt of iets anders en wanneer blijf je thuis?


Nog een vraag, heeft iemand een fantastisch creatief idee voor een les plastische opvoeding aan het 3e jaar middelbaar. Normaal zou ik die vraag aan mezelf stellen maar m'n hoofd zit in een visbokaal, ik kan niet helder denken...

7 opmerkingen:

 1. Awel , da vraag ik mij nu ook al jaren af ... ( dat van de griep , hé )
  Hier volgt ook altijd zo´n scenario van ´voor een snotvalling laat ik de mensen niet in de kou staan / ga ik de dokter niet lastig vallen ( ik loop al genoeg naar die vent met 5 kinders ) ´ .
  En dan daarna mijn peren zien ... en mij wederom schuldig voelen tov werkgever en collega´s .

  In het 3de middelbaar kreeg ik ooit een opdracht die als volgt luidde : ´maak een boot die ooit wel eens vliegen kan´ .
  Was mijn leukste opdracht van dat jaar , ookal was het een nogal vage opdracht volgens velen .
  Ik ging aan de slag met eierschalen , pluimen en afgekookte kippenbeentjes :D
  Mijn ouders maar raar kijken ... tot ik er nog een prijsje mee won , haha , vergeet ik nooit meer !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Te vlug op enter geklikt ;)
  Veel plezier met je 3de jaartjes en vooral veeeeeeel en sneeeeeel beterschap ( hopelijk al niet meer nodig ! )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn collega die ging dierenhoofden maken voor aan de muur door recyclage materiaal te bewerken en te bekleden met papier mache

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik herinner mij nog mijn tijd in het middelbaar, bij de juf 'natuurgetrouw' behaalde ik buizen in alle mogelijke afmetingen, bij de juf 'origineel, abstract en hip' behaalde ik mooie cijfers. Ik herinner mij nog één opdracht die ik geweldig vond. Prenten uit een tijdschrift zoeken en iets surrealistisch creëren en met behulp van tinner deze tijdschriftfoto's afdrukken op papier, prachtige resultaten... iedereen blij ipv gefrustreerd, maar was het nu tinner?? Mijn resultaat: een prachtige kolibrie die smult van een stuk sunlight zeep... ook het klinkt niet spectaculair maar voor mij wel! Weet je als ik jou resultaten met de kinderen zie dan wou ik dat ik ook de kans gehad had om naar de academie te gaan bij zo een juf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn criterium om te bepalen of ik thuis blijf, is wanneer ik koorts maak. Als ik koorts heb vind ik dat ik te ziek ben om te gaan werken en ga ik naar de dokter.
  Veel beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben echt heel slecht in mijzelf ziek melden voor werk. En meestal doe ik het dus ook te laat als ik echt niet meer kan en ik achteraf gezien al veel eerder thuis had moeten blijven om erger te voorkomen... Maar goed, heel veel beterschap! Ik hoop dat je snel weer beter in je vel zit :)

  BeantwoordenVerwijderen