vrijdag 9 mei 2014

I did it


Ik dwaalde tussen de Vlaamse velden om iets te doen wat ik al jaren wilde doen… gisteren las ik een logje van Het keetje van lien en ik kon het niet meer loslaten. Tot 4u vannacht heb ik op de site van geocaching zitten ronddwalen. Geocaching is een soort van schattentocht, met de coordinaten en een omschrijving kan je op zoek gaan naar een klein doosje waar een schat in zitOmdat ik zo geen gesofistikeerde phone heb moest ik eerst wat opzoekingswerk doen op voorhand en dan op stap gaan. Hier aan dit kappelletje heb ik mijn eerste cache gevonden. Na 3 kwartier zoeken, het ziet er wel een beetje raar uit denk ik, iemand die voor en achter, naast erboven moedertje Maria staat de draai en speuren


Het doosje zat echt heel goed verstopt, ik ging het bijna opgeven. Na even bezinnen op het bankje…zag ik het. In het filmrolletje zit een logboekje waar je dan de gegevens invult en dan later kan je registreren dat je de cache gevonden hebtIk liet ook iets achter
Na school ben ik nog ene gaan zoeken toevallig weer aan een kapelletje. Er zitten er over het hele land echt heel veel, zeker ook bij jou in de buurt.

Ook nieuwsgierig geworden???

10 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg!! We hebben vandaag ook enorm moeten zoeken. We hadden een nano cache, dat is inderdaad een mini cach, ter grootte van een dikke schroef. De onderkant was magnetisch en hij zat op een poortje. Maar het leek gewoon een schroef te zijn! Je hebt ze dus in verschillende maten, dat wist ik ook niet. Leuk is het he!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Trouwens... superleuk idee om er gelukspoppetjes in te doen. Goeie tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb zo gene telefoon, maar wel een wandelgps....maar ik kan daar dus niet mee werken en die is helemaal niet nauwkeurig genoeg, zaten we ooit eens in een bos in de ardennen te zoeken met een -volgens ons- foutmogelijkheid van 5 m....begin dan maar eens ;-) heb het opgegeven

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het intrigeerde mij ook!
  Tof dat je er op uit ging :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé, geocaching is iets dat me al lang intrigeert. Maar nog nooit gedaan. Heb recent een nieuwe gsm gekocht. Misschien lukt het daarmee wel. Eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat leuk die geocache actie van je. Wij hebben ooit meegelopen 5 jaar geleden met vrienden van ons op vakantie in Engeland bij Stonehenge in de buurt. Heb er zelf ook wel al eens aan gedacht om te gaan doen met manlief zodat ik hem wellicht eens aan de wandel krijg ;). Heel veel geocache plezier en ik vind je gelukspoppetje ook heel leuk. Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier ook fans van geocaching! En het zal nog leuker worden als de kids nog een jaartje ouder zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Al vaak over gelezen maar nog nooit gedaan ... wie weet waag ik me er toch ook eens aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik las ook het blog van Lien en heb daarna ook een hele middag me zitten verdiepen in geocaching. En al regende het zaterdag, we gingen er toch op uit om onze eerste cache te vinden. En daarna de tweede en daarna, nou ja je begrijpt het wel, verslaafd!
  Het is ook zo spannend, vooral voor de kinderen. Veel plezier met zoeken.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 10. haaa, leuk! Ik doe ook aan geocaching! En het is echt tof, als je niet te lang moet zoeken.. :)

  BeantwoordenVerwijderen