vrijdag 17 april 2015

visbokaal

Ooit al eens een impulsaankoop gedaan? Ik doe dat al eens in de kringloopwinkel of op een rommelmarktje, zoiets voor een appel en een ei. Vorige week echter kocht ik iets waar een hele appelboom en een kippenhok voor nodig waren….

Een visbak of visbokaal of mooier gezegd een aquarium. Niet te groot maar wel mooi. Ik had nooit gedacht dat ik vissen in mijn huis zou zetten, de enige vis die ik ooit had was van goud en die had ik 'gevist' in het eendjeskraam op de kermis. 2 dagen later was die al aan het drijven, morsdood.

Nu heb ik nog 6 dagen mogen genieten van de bak zonder vissen want er moeten wat producten in het water (wist ik niet) om het water leefbaar te maken. Vandaag zitten de eerste bewoners er in, slechts 5 en je moet al goed kijken om ze te zien. Volgende week nog 5 en daarna nog eens 5. Waarom dat juist is heb ik niet helemaal begrepen maar het supervriendelijke verkoopsterke die er alles van wist zei me dat en ik geloof dat dan maar, als vissenleek

Gisteren had ik bezoek van 4 jarige die keek naar een bak met water en vroeg me of ik die vissen dan ging opeten, nee dus, en of die dan nooit meer in de zee zouden zwemmen, oeps, nee dus. Ben ik nu een dierenbeul?

Men huisje is nog vrij leeg en dat blijft voorlopig zo, allé het zal nog leger worden want ik ben toch wel de enige gelukkige van het hele bouwcomplex met een vloer die niet krasbestendig is. Gelukkig had ik dat bij de oplevering gezien, er zouden zo'n 15-tal tegels vervangen worden. Vandaag moest ik alle tegels met een kras op markeren (lang leve de washi-tape), na een half uur op mijn knieën blijkt dat op 'alle' (uitgezonderd 5) tegels een kleurtje plakt. De grote tegelbaas komt langs en ja dat zijn wel heel veel tegels. Ligt niet aan zijn vloer zegt ie, de enige mogelijkheid is om een nieuwe tegel bovenop te leggen… Hallo in een nieuwbouw? wat een service…nope zeg ik, geen optie voor mij, overal drempeltjes voor een kwaliteitsvloer uit een kwaliteitszaak, iets waar ik 50 euro de vierkante meter heb betaald( zonder plaatsing). Tja opbreken is onmogelijk zegt de grote tegelmeneer. Meneer trekt zijn kak in en is ermee weg.

Nu heb ik een dak en een huis met nog maar 44% vochtigheid met voorlopig een donkergrijze vloer met witte accenten waar je niet op mag lopen of je krijgt er nog meer witte accenten bij.
5 opmerkingen:

 1. Nou dat lijkt me een serieuze klacht waard! Of geschil, of hoe je dat ook moet aanpakken in België.

  Wel heel leuk van je aquarium!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfft, wat een miserie met de vloer, kunnen ze hem niet polijsten ofzo ? In ieder geval klacht neerleggen bij de aannemer en alles documenteren met foto's.
  Dat aquarium is schoon en die 5 viskes zijn nog schoner ! Zeg maar tegen het 4-jarigske dat deze visjes gered zijn van de haaien :-)
  Het nieuw adres doormailen hé !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een keramische tegel, dus polijsten is geen mogelijkheid. Andere vloer is de enige optie, en ja ik heb al een dossiertje aangelegd, ik laat het hier niet bij natuurlijk.
   Oja, de haaien das waar nu voel ik me al ietsje diervriendelijker

   Verwijderen
 3. Advocaat in de arm nemen en een lief briefje laten schrijven voor de tegelmeneer/aannemer...
  Schoon aquarium - ik heb nog nooit zo ne vorm van aquarium gezien ! Past perfect bij uw kubuskes !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh menn dat is niet mis allemaal hè als ik dat hier lees, ook van je halve dak in de vorige blogpost. Succes ermee allemaal, ik hoop dat je toch steeds meer en meer woongenot gaat krijgen. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen