woensdag 22 mei 2013

update


Ik maak nog eenvoudige dingen, dat doe ik het liefst want ik heb een gelukzalig gevoel wanneer iets af is en dan mag het maakproces niet te lang duren. De appeltjestas zal veel gebruikt worden, dat weet ik nu al. 
De bloemetjestas had ik al eerder gemaakt maar eindelijk zijn de listen/riemen/schouderbanden/hengsels er aan geraakt.
Het A-lijntje maak ik ook graag maar ik moet eens dringen gaan bestuderen hoe je een onderrok/voering maakt want wegens het missen van een overlock ben ik niet tevreden met de afwerking binnenin, ik vind dat zigzaggen om de stof niet te doen rafelen maar een povere oplossing


Als ik extra tijd had, dan ging ik een naaicursus volgen...als ik tijd had ...

9 opmerkingen:

 1. ik doe dat zigzaggen binnenin ook altijd hoor... :-)
  de tassen zijn heel erg mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zien er keurig uit hoor!
  Erg leuk geworden. Daar mag je best een beetje trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik geld had en tijd ging ik ook een naaicursus volgen, maar jij hebt dat niet nodig! het resultaat is alvast geweldig!

  www.themindofanexchange.blogspot.com :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kom hier viavia langs, getrokken door je fleurige foto van de tas bovenaan! Leuke tassen hoor! Als je je werkjes niet wilt of kunt voeren maar er wel een nette naad in wilt hebben kun je eens kijken naar de Engelse naad: http://www.hobbydoos.nl/naaien/naden.asp en scroll even naar beneden voor Engelse naad. De rafeltjes zitten dan naar binnen gevouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Noem het maar eenvoudig meis .... ik doe het je niet na!!!!!!
  Prachtig!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Naast de bovengenoemde tip van de engelse naad, is het ook een optie om het af te werken met een biasband :) Aan de andere kant... het is maar de binnenkant he ;)

  BeantwoordenVerwijderen