zaterdag 24 november 2012

kunst in huis

                                                  Ik heb geen centen genoeg om kunst te kopen... bij kunst in huis hebben ze daar iets op gevonden. Voor een kleine bijdrage per maand kan je gewoon iets gaan lenen, zoals in de bib. Ofwel 1 duurder werk, of wel 2 werkjes onder de 1000 euro. Je kan het gaan inruilen als je eens wil afwisselen

Ik koos vandaag voor 'de passant van Anthony Verdonck' en 'een landschapje van Vanloocke Lies'De kleuren die je hier ziet zijn absoluut niet realistisch, alles is veel frisser (ik hoef je er niet bij te vertellen dat dit door het sombere weer komtt)

Wie van jullie volgt ook deze formule of zou het wel willen doen?

6 opmerkingen:

 1. In Nederland hebben wij ook de kunstuitleen en heb daar al heel wat werken geleend. En, veel leuker, in 1988 mijn man leren kennen omdat we beiden hetzelde schilderij erg leuk vonden en daardoor aan de praat raakten. We waren nog zo jong toen, 18 jaar!
  Bijonze kunstuitleen betaal je een bedrag per maand waarvan de helft wordt gespaard, hiervan kun je dan uiteindelijk, na heel veel jaren sparen, kunst kopen. Van dit spaarcontibutiegeld heb ik nu ook een echt schilderij in huis :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. o jij hebt je man gevonden als kunstwerk! Dat is nog eens zo handig. Wat stond er op dat kunstwerk dat jullie beiden leuk vonden?

   Verwijderen
  2. Het was een schilderij met koeien. Dat klinkt nu misschien wel heel saai, maar het was echt een prachtwerk!

   Verwijderen
 2. Ik ken het principe, maar doe er niet aan mee. Misschien in ons eigen huis wel. Wie weet???
  Het eerste schilderij vindt ik prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een geweldig principe, die kunstuitleen. Op mijn werk maken we er gebruik van. Wat een leuk verhaal van ja-ni-na! Hier in huis hangt alleen kunst door familie gemaakt. door de oud-oom van mijn man, mijn man, mijzelf en natuurlijk de kinderen... Ik vind jouw gekozen schilderij prachtig! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat principe ken ik: kunstuitleen heet dat bij ons, maar wat ik begrijp is de keuze bedroevend! Ik heb er zelf gene ervaring mee.

  BeantwoordenVerwijderen