maandag 24 maart 2014

beslist

kHeb gisteren beslist dat ik in de paasvakantie terug een monitorenopleiding ga begeleiden. Zelf volgde ik die cursus 23 jaar geleden en vanaf toen begon de mooiste tijd van mijn leven. Ik vond het elke vakantie weer zalig om een groepje kinderen te begeleiden om hun de beste vakantie ooit te geven. Die zomers in het kuststadje De Panne gaven mij mentale energie voor een heel jaar.
Ergens na mijn studententijd ben ik ermee gestopt, werken en andere vakantieplannen kwamen in de plaats maar ik moet zeggen kben het altijd blijven missen.
Vorig jaar kreeg ik de kans om terug in te stappen (dankzij de vakanties in het onderwijs;-), dit keer dus om jonge mensen te helpen om goede monitoren te worden. Het is geen lachertje, het is echt hard werken voor beide partijen, ik denk dat die jonge gasten het sowieso altijd onderschatten maar wie hard werkt en het volhoudt krijgt iets moois in de plaats. Een stagemogelijkheid, de verantwoordelijkheid voor een bende kindjes in de zomervakantie en een rugzakje vol bagage voor de rest van je leven.

Ik twijfelde dus om het terug te doen, na zo'n weekje ben ik fysiek leeg en heb ik de tweede week van de paasvakantie nodig om terug bij te slapen. Mentaal daarentegen ga ik met een vat vol energie terug naar huis.

Ik ga er dus voor gaan, hopelijk wordt het even fijn als vorig jaar, jullie krijgen vast weer gekke foto's te zien dan

Ik kijk er naar uit, met een beetje zenuwen zoals toen we op schoolreis gingen

9 opmerkingen:

 1. Supertof!
  Wij gaan sinds vorig jaar mee als kookploeg op kamp, ook echt heel fijn om te doen.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Foto's doen me aan Zingaburia denken :-) Veel succes, zo'n vat mentale energie is geld waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kazou? Heb ik ook prachtige herinneringen aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel succes!!! Ooit dienden we er ook mee stoppen en met heimwee denk ik eraan terug.
  Geniet van de week in de passvakantie...

  BeantwoordenVerwijderen