donderdag 28 februari 2013

my class


Geen fototoestel maar wel sfeerbeelden van gisteren in de klas. Het was gezellig druk







Ja ik weet het, ik heb de leukste job van de wereld;-)

woensdag 27 februari 2013

oude doos






Bij gebrek aan fototoesteloplader toon ik enkele kindertekeningen uit de oude doos (klas van vorig jaar).

dinsdag 26 februari 2013

Mail

Mijn brievenbus werd weer gevuld met aangename post.
Zomaar uit het niets kreeg ik van lieve Merula een kaartje dat helemaal bij me past


Ik heb het al overal in huis neergezet omdat ik het zo mooi vind



En mijn eerste postpakje van dream make share is aangekomen, dit notitieboekje van Toedeloez heb ik al in gebruik om de correspondentie van dream make share in te noteren. 

Kheb vandaag mijn tweede pakje opgestuurd (naar Arnhem)








En van Lily kreeg ik een pakketje met handgemaakte spulletjes, jipie nog meer unieke stempels. Lily from germany, do you have a blog?









En nu moet ik de oplader van mijn fototoestel terugvinden...anders kan ik niets meer posten

maandag 25 februari 2013

Om af te ronden

De naaimachine staat terug in de kast maar om af te ronden heb ik nog een omkeerbare tas gemaakt met een echt retro stofje. Voor 14 euro kocht ik op 2e hands.be een gordijntje maar omdat ik geen gordijn nodig heb heb ik er een tas van gemaakt. Allé nee ik heb het stofje speciaal gekocht om er een tas van te maken hoor. Ik vrees dat ik het tassenvirus te pakken heb.
Alles is nu veilig opgeborgen want als ik die naaimachine zie staan komt er niets anders uit mijn handen.
Ik zal mijn potloden en verf eens terg bovenhalen deze week.






















zondag 24 februari 2013

geslaagd



Een productieve dag met resultaat. Ik heb ondertussen ontdekt dat je gewoon handig en geduldig moet zijn om te kunnen stikken. Dit zakje is min of meer een eigen ontwerp, haha pretentieus he, khad gewoon geen patroon en ben beginnen knippen en puzzelen. Nu moet ik nog een oplossing vinden voor de riem want de stof is op.




De cupcakes met koffiesmaak zijn vandaag ook gelukt alleen de topping is was slap uitgevallen maar heerlijk van smaak.

En voor nu....lezen en straks de naaispulletjes opruimen (wat een rommel zeg, voor 1 zakje)

zaterdag 23 februari 2013

smakelijk



Nee nee niet door mij gemaakt!!! Ik mocht proeven:-)

eerste tas een eerste kussens

Het resultaat van het naaikransje vorige vrijdag, ik ben aan m'n eerste tas begonnen (eigenlijk een omkeerbare maar door mijn orginele interpretatie is binnen en buitenkant identiek), hij mag er zijn, al zeg ik het zelf, voor de eerste keer heb ik dit goed gedaan al moet ik wel zeggen dat de stof ook wel dankbaar is om mee te werken, goede kwaliteit dus ook niet echt goedkoop, ik kocht dit stofje in de stoffenkamer in Gent.



Gelukkig kocht ik net genoeg om ook nog deze twee kussens te maken, met paspel en al, op een blog, ik weet niet meer welke las ik een super duidelijk uitleg over hoe je paspel mooi kan laten aansluiten, een fluitje van een cent maar je moet het weten. 




Ik heb al zin om met het volgende stofje iets te fabriceren, waarschijnlijk weer een tas want die kan je nooit genoeg hebben toch!? Ik heb de smaak te pakken

donderdag 21 februari 2013

PIF

Het was alweer lang geleden dat er iets leuks in m'n brievenbus zat maar vandaag was het zo ver. Ik mocht de PIF ontvangen van maaksels van carlak. Ik was het eigenlijk even uit het oog verloren dat ik nog iets mocht ontvangen maar ik herkende de stempel op de enveloppe...blogmail!!!


Nu was ik er wel snel bij om mee te doen met de PIF want ik heb altijd al gevonden dat Carla haar werk er zo professioneel uitziet. Voila nu heb ik het in handen en het is dan ook perfect afgewerkt!! Tegen dat de zon er is zal ik het gebruiken als brillentasje maar voorlopig doet dit mooie zakje dienst om men schetspotloden in te bewaren 


En ah ja nu is het aan mij om 5 mensen blij te maken met iets handgemaakt. Wil jij je ook engageren om 5 mensen iets te sturen dat je zelfgemaakt hebt. Laat dan hieronder een berichtje achter en de eerste 5 mogen dan ook hun adres mailen naar emmelluna@hotmail.com en die krijgen dan een van de komende weken iets van mij

woensdag 20 februari 2013

dinsdag 19 februari 2013

paint

Het was terug even wennen aan de verf...nog steeds geen inspiratie voor de nieuwe tentoonstelling dus ik maakte dit





maandag 18 februari 2013

hamster

De jongste hier in huis heeft 5 hamsters. Dimsum, Nelly, Julia, lola en lisa. Nelly is de ontsnappingskampioen, hoe ze het telkens weer doet...we weten het niet. Gisterenavond was het weer zo ver. Geen Nelly in het kooitje maar ook geen Nelly in de kamer.
De kinderen moesten gaan slapen maar toen we geritsel hoorden in de muur beneden... o erg, echt erg.
Een hamster kan van boven naar beneden maar niet omgekeerd. In een huis waar amper werkmateriaal is moest ik het doen met hamer en schroevendraaier. Ja echt, ik heb eerst een gat in het bezetsel gekapt, dan de betonnen steen afgekrast... een inieminie gaatje maar geen Nelly te zien, ondertussen zijn we een uur verder. Ik hoor dat beestje nog steeds, ik denk dat ze aan de andere kant mee aan het krabben is.
Fre vraagt of er geen bedrijf is dat s'nachts werkt en we kunnen oproepen. Ik zeg hem dat de brandweer niet zal komen voor een hamster en dat ik het verder ook niet goed weet. Hij moet gaan slapen want maandagmorgen is het vroeg dag maar beloof verder te doen, het is al 23u. Wanneer het even stil is omdat ik een pauze neem komt hij naar beneden en vraagt hij met een bleek snoetje of we het opgegeven hebben. Nee dus...ik start met de trap te demonteren, ja...nog steeds met hamer en schroevendraaier. Na een kwartiertje zie ik een hamstersnoetje door een piepklein gaatje. Nelly is gered, en kan terug bij haar vriendinnetje Dimsum. Fre opgelucht, ik zeker ook.
In bed lig ik nog te denken,wat als ik ze er niet uitgekregen had...het idee dat ze daar zou moeten sterven...  En is er eigenlijk een firma die hamsters komt redden?


zondag 17 februari 2013

finished

Wanneer de kleinste een dutje deed na een geslaagd scoutsweekend, hebben we het hier op 1 2 3 de leefruimte en het keukenmuurtje afgewerkt. Missie geslaagd een productieve zondag. O ik ben content!





Alleen nog deurknopjes kopen en een oplossing zoeken voor het lelijke kabelzicht

in between

Eerst laat je de jong gasten schuren met een machine, die doen dat graag en ik niet.
Dan nemen men wat verf en een rolletje...en toveren zo de ultra lelijke kleur die de vorige eigenaars kozen weg.



Op enkele uurtjes ziet de living er veel frisser uit
                                    
                                                          voor


                                                            na






Vandaag de tweede laag en vanavond een stukje behang. Het is eigenlijk heel leuk om te doen. (en ik zag er zo tegenop)

vrijdag 15 februari 2013

binnen

Ik zei het gisteren al, we hebben iets leuk gedaan met de kinderen.
We zijn naar de binnenspeeltuin geweest. Ik hoor jullie al denken, bweek, onee zoveel lawaai...en dat met jongens van 12 en 14

Ja tis dan ook niet zomaar een binnenspeeltuin, dit nieuwe complex in Bilzen in de buurt van Maastricht is heel leuk voor kleintjes maar sinds vorige week is ook het lasershoot parcours opengegaan En dat was niet alleen tof maar supertof. Het is op kinderniveau maar ik heb meegedaan en het was echt fijn, ook voor groten. Ik heb 15 minuten lang de longen uit mijn lijf gelopen.








Het is een intensieve sport want vandaag heb ik stijve kuiten:-)Ik schoot op alles wat bewoog, kheb zelfs mijn eigen compagnon 16 keer beschoten.
Nog wel even vermelden dat ik een hekel heb aan wapens maar hier heb ik m'n principes opzij gezet. Tenslotte de oudste heeft heel de namiddag braafjes gewacht op zijn broertje en vriendjes. Voor hem was het zeker super de super,hij wilde zelfs zijn zakgeld spenderen om het spel nog eens te gaan spelen. We gaan dus zeker nog terug.

en om terug wat energie op te doen hebben we een pannekoekske en wafeltje gegeten,
Wil je weten waar dit is...kijk dan eens naar dit. Al vind ik persoonlijk dat de website nog niet echt op punt staat.
Binnenkort komt er ook nog een klimmuur, touwenparcours, plamobiledorp en legoland. Voor iedereen dus iets en de ouders, die kunnen in een ruimte zitten waar ze het kinderlawaai geluid niet horen.

Oja in de zomer komt er ook en een reuze grote buitenspeeltuin!! Zin gekregen?